Χειρουργική Γλοιωμάτων με Ανοσοφθορισμό

Τα γλοιώματα είναι ο πιο συχνός τύπος όγκου του εγκεφάλου που αποτελούν το 1/3 του συνόλου τους. Αφορούν όγκους που προέρχονται από τα γλοιακά κύτταρα που περιβάλλουν και υποστηρίζουν τους νευρώνες. Τα γλοιώματα αναπτύσσονται μέσα στο παρεγχυμα του εγκεφάλου και συχνά αναμειγνύονται διάσπαρτα με τον φυσιολογικό ιστό του. Αυτό καθιστά την χειρουργική αφαίρεση τους μια ιδιαίτερη πρόκληση για τους νευροχειρουργούς. 

Μια από τις πλέον σύγχρονες τεχνικές οι οποίες έχουν αναπτυχθεί με στόχο την πλήρη απομάκρυνση του γλοιώματος, είναι ο ανοσοφθορισμός με χρήση του σκευάσματος Gliolan 5-ALA, 5-aminolevulinic acid. Η συγκεκριμένη φαρμακευτική ένωση είναι πόσιμη και δίνετε στον ασθενή μερικές ώρες πριν τη χειρουργική επέμβαση. Με τον τρόπο αυτό, δεσμεύεται από τα κακοήθη κύτταρα του γλοιώματος και προκαλεί τον φθορισμό τους. Έτσι, στη διάρκεια του χειρουργείου τα καρκινικά κύτταρα φθορίζουν με ένα έντονο ροζ χρώμα επιτρέποντας στον νευροχειρουργό  χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένο μικροσκόπιο ή ειδικά σχεδιασμένα φορητά τηλεσκόπια να αναγνωρίσει τα γλοιώματα και να τα απομακρύνει με επιτυχία.

Το σύστημα Reveal FGS της Designs for Vision είναι το μοναδικό φορητό σύστημα χειρουργικής απεικόνισης των γλοιωμάτων με ανοσοφθορισμό, αντικαθιστά τα αντίστοιχα εξειδικευμένα μικροσκόπια και δίνει στους νευροχειρουργούς ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία κατά τη διάρκεια της επέμβασης.